tisdag 3 mars 2009

Problemet med att driva en bokblogg...

... är att man med fördel bör läsa böcker. Eller rättare sagt, hinna med att läsa böcker. Tid är en lyxvara i vårt samhälle och tyvärr tror jag att det är så att många tvingas bortprioritera just böcker. Så är det i alla fall för mig när jag har mycket att göra, som nu. Jag upphör aldrig över att förvånas över att vissa av mina bokbloggskollegor hinner läsa upp till tio böcker i månaden. Hur går det till egentligen? Har ni inget jobb, inga liv, inga förhållanden?

Jag läste i DN om en tjej i Kina som sålde tid. Jag tycker hon borde satsa i Sverige, vi behöver mer av den varan här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa människor läser ju böcker rent hemuliskt snabbt också. En vän till mig kan läsa ut en mindre (ca 200 sidors) bok på bara några timmar - för mig tar det flera dagar. ;)

/Andreas

Mårten sa...

Jag läser ganska snabbt, men vad hjälper det? Den som läser långsamt hinner njuta längre, tänk på det!

lazy sa...

Sälja tid? Apropå att läsa? Momo eller kampen om tiden av Michael Ende. Jämfört med de grå männen hinner jag hellre med 1-3 böcker per månad. (Men de är för få timmar på ett dygn!)

Anonym sa...

Jag tror iofs att det handlar om en så simpel förklaring som att bokbloggare förmodligen ser mindre på teve än andra.

Anonym sa...

Jag läser väldigt snabbt, utan att för den delen njuta mindre av en bok! 200 sidor på några timmar utan problem.

Jag håller med Kajsa om att jag tror att bokbloggare ser mindre på tv än vad folk i allmänhet gör. Plus att man läser närhelst man kan; på tåget, när man äter, i badet, när man väntar på bussen osv.

Arina sa...

När jag var yngre läste jag snabbt och jag läste nästan all min lediga tid, men nuförtiden har jag många intressen. Läsningen går i vågor. Ett annat problem är att min koncentrationsförmåga har försämrats. Sen läser jag oftast mycket tjockare böcker nu också.

Så jag har samma problem. Bokbloggande är en bra idé, det är klokt att koncentrera sig på ett ämne, men vad skall jag skriva om medan jag väntar på att en bok skall bli utläst?

Anonym sa...

Jag anser att det handlar om boken. Jag har inga problem att läsa ut en bra bok med högt tempo på en dag medan en bok med mer "tuggmotstånd" gärna kan få ta mer tid. Det är två olika erfarenheter.
Snabbläst och fartfyllt = bergodalbana, wow, vilken kick.
Tuggmotstånd och kvallitet = Caféer och stimulans, en värld som inte tar slut. Det triggar två olika njutningscentra för mig.