fredag 27 mars 2009

2/5-rapport från romanen utan titel, omslag eller känd författare

Efter en seg inledning har boken tagit en mörk vändning. Huvudpersonen har ett förflutet fyllt av trassliga relationer som bubblar upp till ytan efter moderns död. Tydligen är han ett "våldtäcktsbarn", vilket förklarar hans märkliga relation till modern.

Merparten av boken berättas i jag-form i nutid. Emellanåt kastas vi tillbaka till olika perioder i hans förflutna, och ibland till moderns barndom. Som läsare ligger man hela tiden ett par steg före, och man vet man att saker inte kommer att utveckla sig väl för den unga kvinnan eller för den unga pojken. Jag ställer mig dock frågande till vad författaren vill att detta grepp ska leda till.

Kanske vet någon vilken bok jag läser nu? Avslöja inte namn eller titel, men säg gärna vad du tycker om boken.

Det ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig. "Worst case scenario" är väl att allt löser sig och att vår huvudperson "hittar sig själv" och kan börja leva ett normalt liv som han inte behöver fylla med desingermöbler för att fylla något slags uppdämt behov. Det vore helt sjukt förutsägbart. Tyvärr tror jag att det är dit det brakar hän just nu.

5 kommentarer:

Louise sa...

jag tror jag vet vilken det är.. jag gav upp efter 100 sidor, kände mig inte alls sugen på att fortsätta. lockade inte till läsning helt enkelt.

Rebecca sa...

Jag jobbar i en bokhandel och vill ta in denna mystiska grej. Men hittar inget på Pocketförlagets hemsida som kan härleda till ngt ISBNnr eller så. Står det nåt sånt på din?

Mårten sa...

Står ingenting. Tror inte den är avsedd för försäljning.

Rebecca sa...

Nehä? Fick du den den bara? Helt gratuit?

Mårten sa...

Så funkar det :)