torsdag 19 mars 2009

Två vårsånger och ett bevis på att musiken överlevde trots allt

Våren ligger i luften i och det har blivit dags för mitt första musikinlägg på pocket*3. Egentligen borde jag kanske försöka mig på en kortare beskrivning av vilken typ av musik man kan förvänta sig men jag låter tipsen tala tills vidare istället.

Anna Järvinen debuterade starkt för något år sedan med innerlig pop med drag av jazz och folk. Ord om att den nya skivan blir årets bästa svenska kan tyckas förhastat så här innan släppdatum och halvvägs in i mars, men det inger i alla fall stora förhoppningar. Musik som passar väldigt bra för svensk vår och sommar, Götgatan här tar avstamp i just våren. Nya singeln här.

Skansros är ett gäng göteborgare som lagt Smiths-coverbandet på hyllan, börjat med eget material och snart fullängdsdebuterar. Delvis förstås inkvoterade på låttiteln Vårsol men det finns också en del av mig som tycker det här är bra.


Jag fick upp ögonen på M Ward via She & Him och deras Volume One som var på många årsbästa-listor 2008. Nu låter Him ganska annorlunda på egen hand men båda skivorna är bra. Svårt att kategorisera (pop-folk-rock?) - kanske är det just här en del av styrkan ligger. Ward har en egen liten värld där han plockar in influenser och lån som han sätter sin egen touch på, här t.ex. finfin cover av Buddy Hollys Rave On - 50 år efter the day the music died.

1 kommentar:

K sa...

M. Ward låter helt fantastiskt bra!