fredag 13 mars 2009

It's aliiivvveee...

...bloggen då alltså, men det är knappt. Är inne i en sjukt hektisk pluggperiod och då blir det inte mycket tid över till vare sig bloggande eller läsande. Dessutom gjorde jag mitt sista pass på jobbet idag. Finanskrisen drabbar flyget hårt må ni tro, det är nedskärningar till höger och vänster. I vilket fall, det var länge sen jag kom med musiktips, så det tänkte jag åtgärda.


Först ut, The Local Natives ett osignat band från Californien. Stor potential känns det som. Budgetvideon är inspelad i en övergiven byggnad i NY och framkallar samma härliga råa känsla som Arcade Fires hisspelning.


Surf City från Nya Zeeland spelar skitösig guitarrock. Pitchforks utlåtande är rätt roligt: "Needless to say, it's 2009, not 1981. But Surf City's backwards-looking NZ rock comes off not redundant but absolutely charming." 7,4.


Sist ut: Handsome Furs, som defintitvt kan sägas vara ett av mina favoritband. Deras andra platta Face Control har precis släppts, och det glädjer mig att de får fin kritik. De är de väl värda.

Trevlig helg!

1 kommentar:

Ola sa...

I'm confused låter bra