onsdag 6 februari 2008

Komplett triologi

Äntligen har jag lyckats samla på mig alla delarna i Jan Kjærstads "Wergeland"-triologi Förföraren, Erövraren, och Upptäckaren, som belönades med Nordiska rådets litteraturpris 2001. Nu återstår bara två frågor: när ska jag få tid att läsa dem, och hur bör jag gå till väga? Bör jag sträckläsa dem "back-to-back" eller kan man läsa dem en i sänder? Om du läst alla tre kan du väl skriva en rad i kommentarerna och berätta hur du gjorde!

5 kommentarer:

Erika sa...

Jag har också lyckats få tag i trilogins samtliga böcker som pocket och inväntar fortfarande rätt tillfälle att börja plöja dem. Känner lite som du att det kan bli ett tidskrävande projekt, även om jag är övertygad om att det kommer bli en läsning som bjuder på något utöver det vanliga!
Jag brukar föredra att läsa böcker i samma serie så tätt som möjligt. Men läs första boken och bestäm sen vetja för om du ska gå på de andra direkt eller om du behöver en mental paus mellan akterna.

Mårten sa...

Momenttum vs. andrum och reflektionstid, tufft val. Men jag lutar nog också mot att läsa dem back-to-back, men när? Till sommaren kanske? Kanske kunde vi göra en rolig grej av det tillsammans på bloggarna?

lazy sa...

Jag skulle föreslå back-to-back i det här fallet, eftersom böckerna på sätt och vis berättar samma historia, fast ur olika synvinklar, och dessutom tas trådar upp och vänds åt andra håll och fram och tillbaka... Det ger mycket mer om man har de andra "versionerna" i färskt minne, kort sagt.

Mårten sa...

så får det bli, men när...

Calliope sa...

Instämmer med föregående - se till att ha tid nog att läsa alla delarna någorlunda nära varandra. Jag gjorde misstaget att lämna för lång tid emellan och var tvungen att läsa om. Men serien är super, så den är värd all tid den tar!