torsdag 16 april 2009

Vilse i guideboksdjungeln (New York) – hjälp oss välja rätt!

Jag och A ska åka till New York i sommar. Vi var ute tidigt när dollarn fortfarande var billig och har fått flyg och hotell till vrakpris. Eftersom ingen av oss varit där förut har vi tänkt investera i en guidebok, men det finns så satans många att väja mellan att vi helt enkelt inte klarar av det! När man bläddrar i dem förefaller det dessutom vara väldigt liten skillnad på dem. Därför behöver vi er hjälp!

Är det någon som har erfarenhet, bra eller dålig, av guideböcker gällande New York dela gärna med dig i kommentarerna. (Jag antar att allmänna erfarenheter av olika resguideserier också kan vara av intresse.) Tack på förhand!

Uppdatering: Dåligt med kommentarer... ingen som varit i NY eller?

4 kommentarer:

Ola sa...

Avis på den där New York resan!
Jag har varit nöjd med mina Lonely Planet. Inte den snyggaste utformningen kanske men informativa/användbara

Mårten sa...

Tjena Ola! Snopet att vi inte hann ses i påsk. Hoppas allt är bra däruppe!

Har blivit lite anti-Lonely Planet sen jag läst det där om kille som fajkat ett antal resböcker för deras räkning :)

Magix sa...

Jag älskar dedär Eyewitness-guiderna som heter Första Klass på svenska. Supersnygga och fiffiga, och vi har alltid varit nöjda med dem! I NY var vi tyvärr så kort tid att vi inte hann utnyttja guiden ordentligt, men riktigt bra verkade även den stadsguiden!

Trevlig resa, låter härligt!

Sara sa...

håller med Magix, Eyewitness (Dorling Kindersley) är grymma! Enda guideboken jag köper nuförtiden. Eyewitness NY tipsade mig och mamma under vår resa (mitten av mars) om det roliga och annrolunda Tenement Museum, lägenheter från Manhattans immigrant- och fattigmansdagar. Här har jag skrivit lite om vad vi hittade på i det stora äpplet förutom Tenement Museum, om ni vill ha tips!

Ha det så jätteroligt!