torsdag 23 april 2009

Twitter - ett bra komplement till den här bloggen, tror jag, eventuellt. Vi får se!

Jag har aldrig förstått poängen med Twitter, och jag tycker att mikrobloggar är rätt meningslösa. Jag har dock kommit på att Twitter kan utgöra ett rätt bra komplement till en ”riktig” blogg, som den här. Jag har därför skaffat mig ett Twitter-konto, och i menyraden uppe till höger kan ni numera läsa mina mikroinlägg. (Jag har hookat upp Twitter med en mycket smidigt Widget, så allt jag behöver göra är att skriva ett inlägg och trycka på en knapp så dyker min text upp till höger här på bloggen.) Missförstå mig inte nu, min tanke är inte att jag ska börja hänga på Twitter. Nej, tanken är att jag i dessa mikroinlägg ska skriva om sådant som inte blir till riktiga blogginlägg, men som jag ändå vill dela av mig av. Det kan kanske vara ett bra citat, en bra länk, en låt, en uppdatering på hur bokläsningen går, eller dylikt. Så håll ett getöga på glänt. Längst upp till höger var det alltså!

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag använder Twitter på samma sätt till min mer dagbokiga blogg. :)

Maria sa...

Hoppsan, stavade min url fel.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Just så gör jag också. Plus att jag talar om på Twitter att det finns ett nytt inlägg på bloggen (med länk)när så sker. Mest det, faktiskt. Jag ser också Twitter som ett komplement till Bokmania-bloggen.

Fredric Kjellberg sa...

Jag hade lite svårt att förstå meningen med mikrobloggar fram till slutet av förra året men har sedan kommit fram till att Twitter är en inspirationskälla, ett steg emellan blogginläggen och en möjlighet till dialog med människor som man aldrig någonsin får en direktkontakt med via rss eller en traditionell blogg.