lördag 4 april 2009

Titta på omslaget och säg mig: vad är det här för en sorts bok?

Jag har inte tajat om bokomslag på länge nu, så jag antar att det var dags. Var i bokaffären i veckan om mina ögon drogs till omslaget nedan. Om det är så snyggt vet jag inte om jag tycker, men det fångade min blick. Jag har tidigare skrivit om att förlagen använder sig av olika signaler på bokomslagen för att "attrahera" den tilltänkta målgruppen. Vilka signaler tycker du att det här omslaget skickar ut? Jag tänkte chiclit. i exotisk miljö, tveklöst.


När du varit lite fördomsfull kan du kika här för att se vad boken handlar om. Var du helt ute och reste? Jag med. Eller rättare sagt, är inte förlaget ute och reser?

6 kommentarer:

snowflake sa...

En myllrande släktkrönika i exotisk miljö, är min gissning.
Alternativt ett hus där grannarnas liv berör varandra. Mycket folk är det i alla fall.

snowflake igen sa...

Ha!

Noémi sa...

Jag skulle tänka lättsam läsning, lite roande, exotiskt. Omslaget ger utan tvekan ett lite oseriöst intryck. Men herregud, så fel! De borde verkligen ha gett den ett bättre omslag.

Mårten sa...

haha, rätt vass gissning, ordet "myllrande" fick du med :) Så tänkte definitivt inte jag, som du förstår! Har köpt boken, men inte pga omslaget, snarare trots.

Mårten sa...

Noemi> PRECIS vad jag tänkte!

Paperback Lover sa...

Jag tänkte ett land där det är varmt, bor massvis med folk, där grannara i ett hus umgås, stöts och blöts på gott och ont. Där deras livs vävs samman.