fredag 17 april 2009

Nu bryter jag mot lagen!

Bryter jag mot lagen genom att länka till The Pirate Bay efter dagens dom?

Ja, det är sannolikt.

Rick Falkvinge skriver: "Om det blir en fällande dom, så betyder det i allt väsentligt att Internet är olagligt. Effekterna är enorma. Rent konkret innebär det att man skulle få juridiskt ansvar för allting man länkar till eller pekar mot på sina sidor — ungefär som om man skulle kunna dömas för de brott, som personer man någon gång nämnt vid namn, begår. I hur många led då? Det vet ingen." Läs resten här.

Google länkar till massor av piratkopierat material, innebär det att Google är olagligt i Sverige? Så skulle man kunna tolka det. Är det olagligt att länka Google tror ni? Två lagbrott i samma inlägg, inte illa.

Brave new world...

Fan vad sur jag är.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så osolidarisk du är mot alla seriösa konstnärer, författare, musiker.
Andreas

Mårten sa...

Jag utgår ifrån att du är ironisk.

Anonym sa...

Nej, jag är inte det minsta ironisk.
Men jag vill att en skapande och begåvad konstnär - som t ex författaren John Ajvide Lindqvist - ska kunna leva på sitt konstnärskap. Det kan han inte om hans verk stjäls och han förlorar sin upphovsmannarätt.

Andreas

Mårten sa...

Det var ju ett strålande bra exempel du valde. Sök på John Ajvide Lindqvist på t.ex. Piratebay så ser du snart att hans böcker inte laddats ner mer än en handfull gånger där.

Mårten sa...

Paulo Coelho är en författare som fattat hur det här funkar. På hemsidan har han både lagt ut sina egna verk, samt länkar till torrentsidor där man kan hitta hans verk. Svälj inte propagandan Hollywood, skivbolagen och Liza Marklund skedmatar dig med.

Anonym sa...

Hej! Jag skedmatas av Författarförbundet.
Andres

Mårten sa...

Intressant! Du får gärna berätta mer om hur tongångarna går där! :)