Titel: Världens mått
Författare: Daniel Kehlmann
Förlag: Bonnier Pocket
Kommentar: "Boken kan beskrivas som en satir över den moderna vetenskapens födelse. Enligt Kehlmann själv har boken en "the tone of a non-fiction book. But it keeps slipping into fiction and mock-historical monography."
Kehlmann har ett rappt språk som är sprängfullt med lustigheter, och under hela boken satt jag med ett roat flin för att då och då brist ut i skratt", skrev jag i min recension som går att läsa här.
Titel: Det rena landet
Författare: Alan Spence
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kommentar: "I Det rena landet berättar Alan Spence i romanens form den sanna historien om handelsmannen och skotten Thomas Glovers (1838-1911) uppgång och fall. Det är en berättelse om det japanska feodalsamhället och atomåldern, öst och väst, världshistoria och en enskild människas passion." Jag har hört att den ska vara bra.
Titel: Tim Davys
Författare: Amberville
Förlag: Bonnier Pocket
Kommentar: Vem som går under pseudonymen Tim Davys har, mig veterligt, fortfarande ingen listat ut. Boken handlar om mjukdjur och den undre världen, eller nått. Undrar om det ingår illustrationer i den här utgåvan?
Titel: På Chesil Beach
Författare: Ian McEwan
Förlag: Ordfront
Kommentar: "Ian McEwan skildrar i denna mästerliga korta roman det psykologiska spelet mellan två unga människor – hur varje ord, varje gest plötsligt får en dramatisk betydelse som kan avgöra deras fortsatta liv.
Romanen är också ett utsnitt ur en tid, 1960-talets början, som ligger på gränsen till dramatiska förändringar när det gäller livsstil, äktenskap, sexualsyn." Någon som läst?
Titel: Bittert arv
Författare: Desai, Kiran
Förlag: Månpocket
Kommentar:"Jag kan bara rekommendera den till er, kära läsare, och applådera Desai, som lyckats skriva en bok som är en lika bra roman som globaliseringsanalys", skrev jag i min recension som du kan läsa här.
Titel: Myggor och tigrar
Författare: Lundgren, Maja
Förlag: Månpocket
Kommentar: "Läs 2007 års mest omtalade bok, en autentisk skildring av camorran i Neapel och maffiafasoner i svenskt kulturliv." Jag tänker inte läsa den, för mycket skvaller för min smak. Tänker du?
(Det här inlägget ser skit ut i RSS-läsarna, det ber jag om ursäkt för)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Gå inte på skvallret om att Maja Lundgrens bok är en "skvallerkrönika"! De få sidor som behandlar kulturknuttarna i ankdammen är få. Boken är en otäck, stegrande studie i utsatthet och förnedring som stannar kvar länge....
Skicka en kommentar