tisdag 4 mars 2008

Innovativ bokförvaring - får det vara en åsna?

Har du har fyllt din bokhylla till bristningsgränsen? Eller har du helt enkelt tröttnat på att ha böckerna i en traditionell hylla? Misströsta icke. Runt i om världen slår designers knut på sig själva för att komma med den mest innovativa bokförvaringen. Här är tre halvtaskiga lösningar.

Bureau debank har man tagit fram en Reading Lamp som ska fungerar både som bokställ och sänglampa.

Twentytwentyone säljer man den här skapelsen som beskivs som en Penguin Donkey. "First designed in 1939 to hold penguin books, the penguin donkey has become a classic piece of design. The central section is great for holding books and magazines, and it also holds up to 80 paperback books." Formgivare är Egon Riss. För £540 är åsnan din.

Från Fishbol Design kommer stolen Bookseat - stol och förvaring i ett.

Rätt fula grejer tycker jag. Vad tycker ni? Via Hemfeber

2 kommentarer:

Aidaho sa...

Jag vet inte, jag. Åsnan skulle kanske behöva piffas upp något. Cowwboyhatt, kanske eller sombrero..Stolen såg alltför obekväm och hård ut för att man skulle vilja sitta där länge och försjunka i någon bok. Lamporna skulle kunna ha varit ganska fina men då skulle jag vilja klämma ner fler böcker där, om bokhyllan bågnar är det ju inte bara på grund av en bok.

Olivia sa...

Ja, de var ganska fula. Fast jag är kanske inte rätt person att uttala mig, jag har aldrig köpt en möbel i hela mitt liv, jag tar över andras oönskade möbler.