fredag 16 november 2007

Äntligen fredag!

Hektisk dag. Jag och flickan ska bjuda ett annat par på middag (hur många vuxenpoäng blir det?) och jag står för kockandet medan hon är i plugget. Glöggen är inhandlad, efterrätten står i kylen, brödet jäser, och jag ska strax gå och handla det sista. Wish me luck! Här är fredagslänkarna:

Hari Kunzru har intressant artikel i The Guardian: ”Given the kind of titles I have on my bookshelves, the police raid could be coming any minute … we're now in the grip of our own terrorist panic, and rationality seems to be ebbing away. We seem to have accepted the principle that it should be illegal to think, read and write certain things.”

Som ni kanske vet pågår det en strejk bland manusförfattarna i Hollywood. I den här youtube-videon redogör författarna från The Office för deras sida av saken.

Dagens ledare från Dagens Arena: Dags att ta demokratin på allvar.

Carl Johan-Bonnier ger sig in i fildelningsdebatten, kallar Sverige efterblivet och överdriver kraftigt.

Och så slutligen, till fredagskoncerten. I natt, strax innan jag gick och la mig, zappade jag förbi MTV och fick se den här underbara klassiken. Fan vad gött det kändes! Återstå att se om jag kan förmedla lite av det goa: här är The Avalanches och deras underbara video till Since I left you:



Nu ska brödet ha jäst klart! Trevlig helg!

Uppdatering: Kalla mig kung Foccacia!

2 kommentarer:

katafon sa...

Såg du Jonas Thentes svar på Bonniers artikel?

"Låt oss alltså hoppas att magnaten C-J inte är min chef, eftersom jag tänker ta mig friheten att spekulera i huruvida historien inte snarare kommer att reservera epitetet efterbliven för C-J själv."

Mårten sa...

haha, najs!