torsdag 18 oktober 2007

60 inlägg senare: en uppdaterad programförklaring

När jag startade en här bloggen för 60 inlägg sedan var min tanke att jag skulle blogga om pocketböcker och relaterat. Därav det usla namnet (i min mening bloggens sämsta egenskap just nu). Men, samtidigt som mitt läsande av skönlitterära böcker ökat så har annan läsning blivit lidande. Jag brukade läsa politik och historia, men de har offrats på det skönlitterära altaret. Jag har förvisso ett stort intresse för just skönlitteratur, helst i pocketformat, men jag har andra intressen också: t.ex. film, musik och samhällsdebatt. På senare tid har dessa intressen dykt upp allt oftare här. Häromdagen kändes det som att jag stod vid ett litet vägskäl, antingen stramar jag upp bloggen och bloggar enbart om pocketböcker (med konsekvensen att antalet inlägg sjunker), eller så omfamnar jag mina andra intressen. Jag har valt det senare. Inte mycket kommer dock att förändras. Tyngdpunkten ligger fortfarande på pocketböcker, men jag kommer inte dra mig för att recensera facklitteratur, eller för att posta diverse musik- och filmrelaterade inlägg lite då och då. Rätt eller fel?

3 kommentarer:

Anonym sa...

helt rätt.

Spectatia sa...

Absolut rätt. Kör man bara med bokrecensioner, utan lite annat runt ikring som säger något om bloggaren själv, blir det torrare och inte lika intressant att läsa.

Erika sa...

Absolut rätt! Jag gör lite detsamma (särskilt som jag är en nästan lika stor musikälskare som bokälskare men försöker tona ner det lite eftersom jag ändå vill ha fokus på böcker och folk som läser min blogg inte direkt verkar ha samma musiksmak som jag, förutom du då möjligen), så det är inte för inte min blogg heter Böcker med mera.