torsdag 21 maj 2009

Idag har jag..

... varit på havet. Jag har deltagit i ett sjöslag, och seglat hela vägen till Samoa. I Stilla havet törstade jag nästan till döds, sedan höll jag på att drunkna när mitt skepp förliste. Åtminstone träffade jag ett par intressanta människor på vägen - bland annat James Cook, eller rättare sagt, vad som fanns kvar av honom. Jag har också varit en liten pojke, en liten pojke som tampats med en sadist till lärare. Sedan växte jag upp och gick till sjöss. Jag sökte upp min far på andra sidan jordklotet, och fann honom, men också att han blivit galen. Det har varit en mycket angenäm uppvelse.

Vilken skandinavisk författare tror ni att jag läser (helt oberoende av Ola)?

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag tänker på Björn Larssons Long John Silver, men jag har inte läst just den boken av Larsson själv, så jag kan ha fel.

Mårten sa...

Haha, jag läser också Carsten Jensen ju!

Vixxtoria sa...

Oj, den tänkte jag inte ens på (och ändå klickade jag runt lite, för jag tänkte att sista raden i inlägget tydde på att det fanns ett svar nånstans i närheten :-) )

Men Jensens bok har jag inte ens läst baksidan på, eftersom jag planerar att läsa den (och då ska man inte fuskläsa!). Vilket också var en av anledningarna att jag inte ens läste posten om Jensens bok ordentligt...

Jaja. Jag tror att Björn Larssons bok är läsvärd också för övrigt.