torsdag 14 maj 2009

Bokbloggare hör upp! En blogg för ratade recensionsexemplar?

Fick precis en lite rolig idè. Både jag och KAJSA på We Tell Ourselves Stories in Order to Live har i dagarna fått oönskade recensionsexemplar. Jag vet att det är många bokbloggare där ute som får det med jämna mellanrum. Istället för att låta dem ligga och samla damm kanske man kunde göra något vettigt med dem? Man skulle till exempel kunna starta upp en blogg där flera bokbloggare deltar. När man får en oönskad bok skriver man ett litet inlägg och frågar om någon vill ha den. Om någon är intresserad skickas boken (mot fraktkostnad) till personen som vill ha den. Som motprestation får mottagaren i uppdrag att skiva en recension, eller ett annat form av inlägg, av boken som sedan postas på sidan.

Vad tror ni om det bokbloggare? Skulle ni vilja vara med? Eller har ni en ännu bättre ide? Jag går gärna vidare med idéen, om intresse finns.

Uppdatering: Det verkar finnas ett visst intresse för det här! Kul. Jag räknar sex bokbloggar (inklusive mig själv) som kan tänka sig att hänga på inledningsvis. Får jag en minut eller två över i helgen tänker jag smälla upp en blogg och en gmail. Ni som är intresserade kommer att få ett mejl. A. föreslog att vi döper den till The old switch aru, och det tycker jag är ett lysande namn!

8 kommentarer:

Anna S sa...

Det låter som ett bra initiativ! Fast jag är såpass samvetsgrann att jag faktiskt läser alla recensionsexemplar jag får hem, oavsett om jag är intresserad eller inte...
Fast jag skulle ju gärna skicka vidare dem efter jag läst dem såklart.

Magix sa...

Inte alls en dum idé!

Mårten sa...

Det är ju lätt att genomföra i praktiken också. Upprättar en blogspot, där man kan ha många skribenter. Delar en Gmail. Klart! Typ :)

Kajsa sa...

Det är faktiskt en bra idé.

För övrigt verkar den där Frida vara en kul tjej, undrar lite vad hon gör på min blogg bara...?

Mårten sa...

Oj då! :) Sorry!

Nej, Modernista verkar vara snåla med det där?

Petra sa...

Jättebra ide! Jag är med.

:)

Paperback Lover sa...

Jag brukar försöka att ge bort recensionsex jag inte vill läsa själv. Men hittar jag inte någon mottagare så kan jag självklart höra av mig till den bloggen.

Maria Marteleur sa...

Jag är med! jag har en del gammalt som jag inte hinner läsa..