fredag 11 april 2008

Dö Warner Bros, dö.

Man upphör aldrig att förvånas. Under dagen har jag försökt posta Death Cab for Cutie:s nya video, men det har varit stört omöjligt. Den första videon, den via Youtube, togs ner efter hot om juridiska åtgärder från Warner Bros. Den andra kan tydligen inte spelas upp utanför Europa: "Copyrights restricted us from playing this video from outside the U.S" står det. Det här är ju helt jävla otroligt. Tänka sig att WB aktivt hindrar människor att sprida en video vars ända syfte är att den ska ses av så många som möjligt!

Det här är ytterligare ett bevis - ett i en j*vligt lång rad - på att skivbolagen fortfarande inte begriper ett skit. Det finns 10000000 band därute som upptäckt att internet är en enorm möjlighet och som genom att sprida videor och MP3:or hittar en publik de aldrig skulle varit i närheten av utan internet. De ända som inte fattat vid det här laget är de stora skivbolagen, som fortfarande år 2008 betraktar allt som har att göra med internet med stor misstänksamhet. För dem är internet ett nödvändigt ont - inte en möjlighet. Just därför är de dömda till undergång, och tro mig, utan dem blir världen ett lite bättre ställe.


Återstår att se hur länge den ligger kvar den här gången. Enjoy it while it lasts!

1 kommentar:

Sarah sa...

Jag följer med skräckblandad förtjusning debatten om nedladdning och fildelning. Det gynnar ju inte direkt artisterna och filmbolag förlorar pengar på det, men hur hade de egentligen tänkt stoppa det? Genom att sätta en hel generations svenska tonåringar i straffregistret?

Videos borde finnas available (jag kommer inte på det svenska ordet, är för sent för det..) på internet, för var annars ser man dem? Åtminstone inte på tv eftersom musikutbudet på vissa kanaler är väldigt smalt.