torsdag 13 september 2007

Boktrean

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska delta i Bokfemman eller inte. Fördelen är jag kan tipsa er om mina favoritböcker. Nackdelen är att så gott som alla litteraturbloggare deltar, vilket gör det lite tråkigt. Kan man inte komma på nått eget liksom? Å andra sidan kan man vända på det och fråga sig varför man ska ändra på ett vinnande koncept?

Jag har bestämt mig för att pröva och se hur det känns. Givetvis är det bara pocketböcker som räknas här! Veckans tema är kokböcker.

Pocketkokboken av Jonas Hugoson ska vara riktigt bra. Jag har den inte själv, men jag har bläddrat i den och den verkar rätt spännande.

Studentkokboken av Fredrik Colting kan jag inte rekommendera. Colting är har ett bra koncept som han tyvärr schabblar bort. Den enda ingrediensen ”bakfyllepizza” kräver är exempelvis en telefon. Roligt? Knappast.

Jag tror inte att Veganerna – en bok om dom som stör av Magnus Linton innehåller några recept, men det känns som att den passar väl in på temat. För planetens skull borde alla äta mindre kött. Hör ni det grabbar?

Nu känner jag faktiskt inte till fler kokböcker i pocketformat. Bokfemman blev visst en boktrea den här gången! Tipsa gärna.

1 kommentar:

miss e sa...

Pocketkokboken är nästan ett måste i hemmet (inte för att jag lagar mat så värst ofta men den boken har allt!) Billiga, enkla och goda recept även för den mest okunniga kocken.