torsdag 5 juli 2007

John Irving bingo!

Jag måste nog tillstå att John Irving är en av mina favoritförfattare. Jag har läst flera av hans böcker och kan man säga en sak om hans författarskap så är det att han aldrig är tråkig. Nåja, ofta finner jag hans böcker trögstartade, men när de väl kommer igång så finns det alltid flera hundra sidor kvar att glädjas över. Flera av hans böcker finns ute i pocketformat, och resten går att finna på antikvariat. Irvings senaste finns sedan en tid tillbaka i pocket via Wahlstöm och Widstrand. Tills jag finner dig är en riktig tegelsten, både i färg och form, som handlar om Jack Burns jakt på sin tatueringssamlande fader. För att fira denna nygamla pocketnyhet bjuder jag på en egenkomponerad John Irving bingobricka! Det är nämligen så att Irving, i större utsträckning än någon annan författare jag läst, har ett antal teman och platser han gärna återkommer till i sina böcker. Att stöta på dessa teman, ett efter ett, när man läser en ny Irving-roman är faktiskt ett nöje i sig. Jag har därför samlat några av hans vanligaste käpphästar, samt lagt till en del nya eller mindre förekommande teman, och sammanställt dem i slumpmässig ordning på denna bingobricka:


Så här spelar du: skriv ut och bocka av allt eftersom. Fem i rad, vågrätt eller lodrät, ger bingo! (Skicka gärna in bingobrickan när du är färdig!) Mycket nöje!

2 kommentarer:

bokhora sa...

Kul med bingot! Och ja, jag kan hålla med om att vissa saker är återkommande i hans böcker. Jag har inte läst den här senaste, men nästan alla av hans tidigare. Gillar Irving!!
En annan författare som återkommer till samma teman/innehåll i kanske ännu högre grad = Joyce Carol Oates. / Johanna L på www.bokhora.se

Mårten sa...

Min första kommentar, kul!