onsdag 5 november 2008

I natt gäller det

I natt håller vi tummarna för att en majoritet av Jänkarna på andra sidan pölen fortfarande är vid sina sinnes fulla bruk. De gör ju ständigt sitt bästa för att bevisa motsatsen kan tyckas, men enligt alla experter verkar det här valet vara över innan det ens har börjat. Tack och lov. Jag hade tänkt valvaka, men det känns inte längre så meningsfullt. Hoppas Obama skrällvinner Indiana runt 01.00 så kan jag gå och lägga mig sedan.

Uppdatering 00.49: Jag gillar Göran Rosenberg som sitter som expert på 4:an. Jag har länge tänkt läsa hans bok om USA Friare kan ingen vara, men det har inte blivit av. Nu fick jag blodad tand igen.

Uppdatering 01.07: SVT har "fint" besök av Billy McCormac, en gammal bekant på den här bloggen. Ironiskt nog bevakar han bloggar för SVT! Jag skulle tro att Billy håller på McCain, som delar dennes frihandelsideologi.

Uppdatering 02.15: Enligt ABC har Obama vunnit Pennsylvania, vilket förmodligen är spiken i kistan för McCain. Annars är ju Filip och Fredriks lätt förvirrade valvaka den stora behållningen. Bäst gäster också. "Första gången kanal 5 ägnar sig åt något riktigt", säger Filip.

Uppdatering 03.00: Jag har fastnat framför Filip och Fredrik, bra underhållning! Men nu tänker jag iaf stänga av datorn och krypa ner. Obama går mot en säker seger, och det känns som en stor lättnad. Låt oss nu hoppas att han lever upp förväntningarna. De får de fyra kommande åren visa! NYC gick precis, i denna sekund, till Obama. Sjukt väntat. Sov gott.

Uppdatering dagen efter: Obamas segertal är väl värt att lyssna på. Mannen är en STOR talare. Det är omöjligt att inte bli rörd faktiskt. Notera ävan Oprah Winfrey som står mitt i den väldiga folkmassan, som en vanlig dödlig, och kämpar med att hålla tillbaka tårarna.

1 kommentar:

klara sa...

Visst är han en skicklig talare. och som han lyckas knyta ihop olika ståndpunkter för att försöka få med sig så många som möjligt, istället för att splittra mellan vinnarna och förlorarna.

Kan ju bara hoppas han lyckas förbättra landets situation nu, han har ju kommit rakt in i en väldigt svår situation. Men skönt att Obama vann.

Orkade dock inte se någon valvaka i natt.