torsdag 6 maj 2010

Bonnier släpper till


Fick den här brevlådan idag. Jag har sett fram emot att läsa den länge, och förhoppningsvis hinner jag börja redan i morgon.

Lite intressant i sammanhanget är att boken kommer från Bonnierpocket. Bonnierförlagen har, vilket många bokbloggare känner till, ett lite märkligt förhållande till det här med att skicka recensionsexemplar till bloggare. Många förlag är väldigt tillmötesgående, men med just Bonnier vet man aldrig. Har bett om en annan, något dyrare, titel idag. Återstår att se hur det går med det.

9 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Just pocketar från Månpocket och Bonnier Pocket har jag aldrig blivit nekad faktiskt.

Mårten sa...

M-P är alltid lugnt.

Kajsa sa...

Bonniers är märkliga. Innan har jag inte haft några som helst problem med att få böcker från dem men nu senast jag frågade fick jag svar att jag hade för få besökare till min blogg, så de verkar ha ändrat sig i den frågan. (Å andra sidan ser jag att andra bloggare, som har lika många besökare som jag ungefär, har fått den boken jag frågade om, så aningen schizofrent är det.)

Mårten sa...

Det var ju i alla fall ett ärligt svar... Lite märkligt att de inte tar hänsyn till bloggens kvalité, som i ditt fall är avsevärt mycket högre än de flestas.

Paperback Lover sa...

Jag tror jag får rec ex från BP lite på gamla meriter. Jag har inte lika många läsare längre och uppdaterar inte bloggen lika ofta och framförallt skriver jag knappt några recensioner längre. Har tappat många av mina läsare till Pocketblogg.se tror jag.

Kajsa sa...

Bonniers skrev för övrigt att de gärna såg att man länkade till adlibris också... Tror inte det va.

Anonym sa...

Jag har fått böcker från Bonnier pocket och Månpocket, men inte några nya böcker från "stora Bonnier". Jag hade också för få besökare enligt dem (jag undrar var deras gräns går? Hur många besökare behöver man för att komma över den magiska gränsen?) när jag mailade och frågade i höstas.

Fast Bonniers verkar ha en konstig attityd över huvud taget. Har en vän som jobbar som litterär agent, och enligt henne så måste deras agentur själva köpa böckerna för de författare de har hos Bonniers. Alla andra förlag ger gratis ex till agenturen (som alltså säljer rättigheter utomlands, något som man tycker borde ligga även i Bonniers intresse?).

Johanna L sa...

Även för oss på bokhora är Bonniers opålitliga. Vi är inne i deras recexbeställningssystem (alltså önskar inte manuellt så att säga) och därmed godkända, men det är fortf en chansning vad som kommer. En del böcker dyker helt enkelt aldrig upp, och så har det varit från början. Ganska märkligt.

Mårten sa...

Det säger ju en hel del när inte ens bokhororna vet vad som dyker upp! Och länka till Adlibris.. vilken bloggare med integritet skulle göra det? Ja, det här med besökare är ju intressant. Räknar de med Rss-läsare då? Tror inte det. Många har ju säkert fler rss-läsare än fysiska besökare.