torsdag 25 september 2008

En sak till

Är det någon som läst John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in? Tydligen (så här mycket koll har jag på svensk film) har den filmatiserats och nu dillas det om att Hollywood och andra marknader är intresserade av en remake. Det skiter jag i. Men, är boken bra? Den har fått fin kritik. Jag trodde det var en deckare, men det är det tydligen inte? eller? Någon som läst?

7 kommentarer:

sedir sa...

jag läste den häromveckan. den är bra. läsvärd. främst för att filmen kommer. den platsar inte på topp-tio-listan av allt jag läst i år liksom. språkligt är det inget speciellt. men han skriver väldigt spännande. jag hade svårt att lägga mig ifrån den. och det är spännande att läsa en sån här bok i stockholmsmiljö, även om jag inte är uppvuxen i västerort där den utspelar sig mest. men det är en väldigt fin och speciell historia. läs den innan filmen kommer. det är den enda svenska filmen jag kommer betala för under resten av min livstid.

Caroline sa...

J.A.L. är den förste som skrivit en svensk förort förtrollande, bara det! Jag tyckte mkt om boken och det vill inte mena lite eftersom jag vanligtvis hatar vampyrer och andra övernaturliga tingestar - that said, man får inte hypa för mkt: det är inte Proust och det är inte Zola och J.A.L. är inte ens Elise Karlsson, men han är respektabelt bra, han presenterar ett gott hantverke. LDRKI rekommenderas.

Håller m Sedir vad gäller filmen.

Erika sa...

Ja, den är verkligen riktigt bra, så läs den! Kan också rekommendera hans senaste Människohamn. Hanteringar av döda kan du däremot hoppa över.

Caroline sa...

Vet inte varför så många ogillade "Hantering av odöda", jag tyckte like mkt om den som om "Låt den rätte komma in", speciellt formuleringarna av kärlek och den dåsiga Sthlmskulissen i början av boken.

Anonym sa...

Jag tycker att JALs böcker sätter fokus på det att vara människa och att hantera sitt liv. För att ställa saken på sin spets skapar han situationer som går utanför det normala. I Hanteringen av odöda till exempel var en av huvudfrågorna för mig att hur långt kärleken till ett barn, till en annan människa kan driva oss. Och hur det påverkar att detta barn är dött och sen en odöd.

Och det tycker jag är intressant.

Även novellsamlingen var finfin, om möjligt lite ojämn men ändå läsvärd.

Mårten sa...

Wow, oväntat goda betyg! Tror tyvärr inte den hinner läsas.

Annika sa...

den är bra. skickligt skriven om inte annat.