fredag 9 maj 2008

Tidsnöd och sommarläsning

Jag har extremt mycket att göra just nu, och tiden räcker inte till. Det är så att man önskar att dygnet hade några timmar till. Plugget är inne i slutspurten inför sommaren och det är mycket som ska hinnas med samtidigt som jag nästan jobbar deltid för att kunna betala mina räkningar. Arbetsbördan går ut över allt annat, bland annat den här bloggen vilket är mycket trist. Den har blivit ett litet hobbyprojekt och jag tycker om att skriva, få era kommentarer och se antalet läsare och RSS-prenumeranter växa.

Samtidigt har jag börjat fundera över vilka böcker jag ska ta mig an i sommar. (Tanken på att sätta sig i solstolen och bara njuta efter den ena goda boken efter den andra är himmelsk just nu, minst sagt!) Antalet böcker i min virtuella kundvagn växer, men jag försöker besinna mig av ekonomiska skäl. Det blir många pocketböcker, som vanligt. Jag har också beslutat att jag måste ta upp mitt icke-skönlitterära läsande igen. Sedan jag började blogga har mitt läsande av historia och samhälle/politik minskat dramatiskt. En bok jag definitivt ska läsa i sommar är Lawrence Wright:s Al-Qaida och vägen till 11 september som kommer ut på pocket nu i maj. Jag måste också läsa Joseph Stiglitz - en mina personliga hjältar - vars senast bok Making globalization work finns utgiven i pocket av Penguin Books. Det är mycket som ska hinnas med i sommar också tydligen!

Vad ska du läsa i sommar? Kom gärna med tips.

3 kommentarer:

Olivia sa...

Jag planerar aldrig i förväg vad jag ska läsa.

Men jag kan redan nu varmt rekommendera en bok jag precis har börjat på, The gift of rain av Tan Twan Eng. Jag har som sagt var inte läst hela, men om den fortsätter lika bra som den började, så är det en av de bästa böckerna jag har läst. Ta och googla den!

alicia sa...

Jag ska läsa kokböcker...

Mårten sa...

Planerar gör väl inte jag heller egentligen. När det väl kommer till att välja är det stundens ingivelse som avgör. Men man vill ju gärna ha något att välja mellan!