torsdag 10 december 2009

Om listor, Atlantis, och den fortsatta bloggtorkan

Det går segt just nu, och inläggsfrekvensen här på pocketpocketpocket är låg, men det har sina förklaringar. Jag är djupt insyltat i en kandidatuppsats som, ve och fasa, skrivs i grupp. Vi borde dessutom ha varit längre komna i denna energisugare till uppsats, men man är aldrig starkare än sin svagaste länk, och vi har dessvärre flera sådana.

På bokfronten är det inte mycket nytt. Inspirerad av ett besök från medbloggare Ola, som flyttat till Uppsala, gav jag mig på ”Drömmen om Atlantis” av David King. Atlantis är en redogörelse över Uppsala-professorn som på sent 1600-tal framlade, och energiskt drev, tesen att Atlantis i själva verket legat i gamla Uppsala! Det är en fascinerade skildring över en man som uppenbarligen passerat över den hårfina gränsen mellan geni och galenskap, men den är inte vad jag behöver just nu – även om Rudbecks slutledningsförmåga skulle kunna fungera i avskräckande exempel nu i uppsatstider. Imorgon plockar jag en ny bok ur hyllan.

Jag har funderat på att sammanställa någon form av lista över 00-talet. Antingen över litteratur över musik, men hur fan gör man? Enligt vilka kriterier då? Så det lägger jag ner tänker jag. Istället länkar jag till Pitchforks lista över 00-talet bästa plattor.

Jag väntar dock på en bok om 00-talet som någon ska skicka till mig. Vi får se om den dyker upp.

I år satsar jag på att leverera julklappen till er som jag inte kunde leverera förra året. Det blir fint.

6 kommentarer:

Creutz sa...

I grupp!? Oh, why...?

Mårten sa...

Resursbrist antar jag. Det är eländigt.

M sa...

I grupp!? Ve och fasa. Och jag som tyckte jag hade hemskt med min kandidatuppsats. Eller vänta, hade jag också skrivit min i grupp hade jag fått vara den föraktade svaga länken och bara luta mig bekvämt tillbaks. Jösses, vad skönt.
Ni vad inte gruppen som bråkade om uppsats inne på Sbi i dag? ;)

Mårten sa...

haha, nej, vi bråkar inte högljutt i alla fall! Det är riktigt drygt i alla fall, på alla sätt. Jag har skrivit uppsats själv tidigare, vilket jag tyckte var rätt trevligt, men det här är pina.

M sa...

Ååh, nu ser jag Velvet Underground på din presentation. Jag skrev mitt specialarbete på gymnasiet om dem (vilket visserligen var en mindre god idé av mig) och lyssnar på dem just nu. Favoriternas favorit.
Förlåt om jag inte håller mig till ämnet på ditt inlägg.

Mårten sa...

Gymnasiet säger du, väntar bara tills det blir dags för uppsats på lite högre nivåer!