torsdag 27 augusti 2009

Ett oanständigt förslag

I veckan fick jag ett e-mail från en reklambyrå. De smickrade mig med att de ”startat speciell en kampanj för att lokalisera webbsidor med hög kvalité” och erbjöd mig fasta månadsutbetalningar mot annonsutrymme. Det framgick dock inte vem klienten var, vilket borde gjort mig misstänksam. Jag skrev tillbaka att jag ville veta mera, och under tiden började kugghjulen mala i hjärna på mig. Är jag beredd att acceptera reklam mot betalning? Vilken typ av reklam då? Jag spekulerade i att det skulle kunna vara en online-bokhandel som var intresserade i en ”köp boken här”-länk. Det skulle jag kunna leva med utan att rasera bloggens integritet. Jag beslöt att reklam för böcker och förlag som jag inte själv tycker om var uteslutna. Inga deckare här inte, aldrig någonsin! Jag lekte också med tanken att vid minsta gränsfall köra med helt öppna kort och låta er läsare bestämma åt mig. För det är väl så, att en blogg är ingenting utan sina läsare.

Så kom svaret. Klienten sysslar med onlinespel och önskade en artikel + länk på bloggen. Aldrig i helvete! Sådant skräp borde förbjudas anser jag. Jag kan dock tycka att det hela är rätt intressant i sig. Varför mig? Jag driver en litteraturblogg, jag skriver om böcker! Försöker de hitta nya målgrupper, eller vad är grejen? Nu är jag nyfiken: är det fler bokbloggare därute som kontaktats?

2 kommentarer:

Boktoka sa...

Jajamen! Även jag fick en liknande förfrågan för något halvår sedan men då var det utbyte av länkar, men jag gissar att det var samma eftersom även det var en onlinespelssajt och man smickrade med att jag hade en kvalitetssida.

Inte heller jag var särdeles intresserad.

Martina sa...

Japp, jag fick ett likadant mail som Boktoka nån gång i maj. Det har jag inte svarat på.